Home » Archives by category » Mblaketaket (Page 4)

Daplun Pancen Top Banget

Comments Off

Senajan kerja dadi pesuruh, Daplun kiye ngakune kenal karo wong-wong beken. Kelakuane kiye kadang gawe wong mangkel soale gayane kaya ya..ya ha…. Gara-gara kelakuane sing sok hebat kiye boss-se Daplun dadi pengin mbuktikna nek Daplun kiye jan-jan nggedebus apa ora. “Kaya kiye bae boss, sebutna baen wong beken sing kira-kira inyong ora kenal, kabeh inyong […]

Continue reading …

Pangeran Diponegoro Meninggal

Comments Off

Sawijining Dina, Daplun sing nyalon dadi anggota Dewan nganakna sosialisasi meng desa-desa. “Ngemben angger inyong dadi angggota dewan inyong kepengin bocah-bocah enom kudu nduwe semangat sing gede sing bisa merjuangna desane dewek-dewek, kaya Pangeran Diponegoro,” Daplun gole ngomong semangat banget. “Lah kayanne Mas Daplun kok seneng banget karo Pangeran Diponegero,” salah sijine warga sing jenenge […]

Continue reading …

Tukang Mbobol Bank

Comments Off

Krungu ana bank anyar sing tembe bukak Daplun sing ahli mbobol lemari besi langsung bae gatel pengin nyolong. “Wengi kiye inyong kudu bisa mbukak lemari besine, aja undang inyong Daplun nek ora bisa mbukak,” batin Daplun. Wengi kuwe Daplun ora dikancani sapa-sapa mangkat dewek. Daplun sing pancen lihai ora kangelan mlebu meng ruangan sing nyimpen […]

Continue reading …

Terkenal nang Lokalisasi

Comments Off

Kedadian nang cerita kiye jan-jane anu wis suwe. Wektu kuwe pas hari AIDS sedunia, ana acara pemeriksaan rutin karo sosialisasi alat kontrasepsi nang lokalisasi sing ana nang Baturrdaen. Selain sekang dinas kesehatan Banyumas karo unsur muspika kecamatan Baturraden sing melu nang rombongan uga ana wartawan. Termasuk wartawan Kemplu. Pas gutul rombongan langsung mlebu maring nggon […]

Continue reading …

Wis Telat Sewulan

Comments Off

Dina kuwe Dakem agi curhat karo bojone sing jenenge Daplun. “Kang kayane dewek bakal duwe anak lho.., inyong wis telat sewulan,” Dakem cerita karo bojone. “Tapi aja ngomong-ngomong ndhisit maring wong-wong, marase mbok mengko ora dadi, mengko inyong isin,” Dakem wanti-wanti karo Daplun. Ngesuke ana petugas sekang PLN notok-notok lawang. Mbarang dibukak lawange, petugas PLN-ne […]

Continue reading …