Home » Archives by category » Mblaketaket (Page 4)

Ndarani Ngrazia Warung

Comments Off

Wulan puasa kiye akeh wong sing ganti penampilan kaya Daplun preman kampung siji kiye. wong sing ndina-ndinane mabok-mabokan tur doyan gawe masalah mulai wulan puasa dadi kaya ngalim banget. “Ben keton ngalim lah inyong kudu ganti penampilan,” batin Daplun. Pas agi mlaku nang ndalan deweke ketemu kancane. “Hebat temen ko nganggo peci nganggo klambi koko, […]

157 total views, no views today

Continue reading …

Bali sekang ujian Daplun katon galau banget. “Bali ujian deneng raimu katon ora semangat temen, ora bisa njawab soale apa?” biyunge Daplun sing jenenge Dakem takon. “Ora kaya kuwe mak, jan-jane sih inyong bisa njawab kabeh cuman ana telung soal sing inyong mandan ragu-ragu, jawabanne bener apa salah,” Daplun semaur. “Pitakonane kaya ngapa jajal mbok […]

289 total views, no views today

Continue reading …

Sawijining dina kaki Dawir ngajak anake si Daplun maring pasar kewan arep tuku sapi. Daplun ndelengna ramane milih-milih sapi si ng arep dituku. Kaki Dawir ngemek-ngemek pupu sapi banjuur ngemek bokonge sapi diterusna ngemeki geger karo dadane sapi. Weruh kaya kuwe Daplun sing esih sekolah kelas papat SD kiye dadi gumun pisan maring ramane. “Ramane […]

328 total views, no views today

Continue reading …

Mbengi mbengi pas Dawir karo bojpone si dake agi turu angler ujug-ujug lawang umaeh ana sing ndodok-ndodok. Krungu lawange didodok-dodok Dawir banjur tangi mbukak lawang. Mbarang dibukak jebul anu wong teler ngombe ciu keton sekang ambune. “Ana apa ya mas, mbengi-mbengi ndodok-ndodok lawang?” Dawir takon. “Tulung pak, rewangi nyurung ya !!” wong teler sing jenenge […]

344 total views, 2 views today

Continue reading …

Awan kuwe Daplun bar nggenjot becak katon kesel banget. Pas gutul pangkalan baksone kaki Dawir deweke mampir, becake disog nang sebelah grobak bakso. “Kang, bakso semangkok pira yah?” Daplun takon. “Limang ewu perak,” Kaki Dawir semaur. Daplun ngrogoh sake, anane duit kur patang ewu perak, padahal Daplun wis kencot banget. “Patangewu ya, karo wonge dewek […]

472 total views, no views today

Continue reading …