Home » Archives by category » Mblaketaket (Page 4)

Soale Daplun Gawe Mumet

Comments Off

Pinter Matematika Dina kuwe Pak Guru Kemplu sing biasa mulang Matematika nang kelas telu SMA agi kon ngganteni kancanne sing mriyang sing biasa mulang nang kelas siji. Deweke wis krungu nek nang kela skono ana murid sing jenenge Daplun pinter banget Matematika. Senajan angger njawab soal rumuse beda karo sing diwulang nang guru tapi jawabane […]

Continue reading …

Tuku Sate Sewu Satus Tusuk

Comments Off

Pak Kemplu sing dodolan sate wedhus ideran lagi muter-muter kampung. Ndilalah pas agi ider mau ana cah enom nyeluk kon merek. “Pak tuku satene pak,” bocah enom sing jenenge daplun mau ngomong. “Pirang porsi mas,” Pak Kemplu takon. “Seporsine pira?” Daplun takon. “Selawe ewu,” Pak Kemplu semaur. “Wis  inyong tuku sewu satus tusuk yah !!..” […]

Continue reading …

Cutine Lewih Suwe

Comments Off

Daplun karo Kemplu sing wis suwe ngode bareng-bareng ngadep maring Bosse. Wong loro mau arep padha ngajukna cuti. “Pak boss, inyong njaluk ijin, inyong arep cuti rong minggu mergane inyong arep balik meng ndesa,” Kmeplu ngomong maring bosse. “cuti rong minggu suwe temen, arep ngapa sih?” bosse takon. “Inyong arep nikah pak boss,” Kemplu semaur. […]

Continue reading …

Eh…, Ketemu Maning

Comments Off

Dina kuwe Dakem pas agi liwat maring pasar manuk, weruh ana manuk wulune warnane katon apik pisan. “Kiye manuk apa pak wulune apik temen?” Dakem takon. “Kiye manuk beo, bisa ngomong loh Bu,” bakul manuke semaur. Mbarang kaya kuwe bakul manuke cerita nek manuk beo kiye didol murah cuman 100 ewu. “Deneng murah temen, anu […]

Continue reading …

Ora Agi Seneng-Seneng

Comments Off

Pirang dina kiye Dakem agi sedih banget soale Daplun bojone baline sering kewengen. Ora kuwe tok aben bali Daplun mesti teler bar ngombe miras. Mbarang ditahan-tahan Dakem ngerasa ora kuat sidane wengi kuwe Dakem kesuh karo bojone. “Aben dina koh sekarepe dewek seneng-seneng nang njaba, baline wengi terus, teler maning,” Dakem ngomaih bojone. “Inyong kiye […]

Continue reading …