Home » Archives by category » Mblaketaket (Page 4)

Bingung Arep Njelasna

Comments Off

Daplun sing duwe peternakan sapi perah dina kuwe  katon bingung banget, deweke kawit mau ngalamun baen. Kemplu sing kawit mau nggatekna kanca kentele dadi takon. “Plun, tek gatekna kawit mau kowe deneng ngalamun baen, kaya wong agi bingung, ana apa jan-janne?” Kemplu nakoni Daplun. “Inyong kiye agi bingung banget,” Daplun semaur. “Bingung kenangapa koh, cerita […]

Continue reading …

Pating Gemandul

Comments Off

Malam minggu ora nduwe acara Daplun karo Kemplu pada tongkronan nang Pos Ronda lor ndalan. Wong loro mau gole dopokan buket mblaketaket banget. Ndopok ngalor ngidul mulai panganan, politik, BBM ngasi Dakem sing dadi randa anyaran dadai tema dopokan. Mbarang wis suwe Daplun ngajak bedek-bedekan. “Plu…. Bedekan baen yuh….., !!!” Daplun ngajaki bedekan. “Mayuh siapa […]

Continue reading …

Wis Diceritani Biyunge

Comments Off

Mbah Daplun wis suwe banget dadi duda ditinggal mati bojone. Mbarang umure pitung puluh tahun deweke ngerasa kasmaran maning karo Dakem bocah enom sing ayune pol. Senajan wis tua, tapi Mbah Daplun kiye selain sugih banget uga apikan, dadine Dakem gelem dipet bojo nang Mbah Daplun. Wengi kuwe dadi malam pertama pasangan sing tembe nikah […]

Continue reading …

Nyelupna Driji Maring Banyu Uyuh

Comments Off

Praktik Mahasiswa Kedokteran Dina kuwe dokter Daplun agi mulang calon-calon dokter. Sing dibahas dina kuwe babagan penyakit kencing maning. Kabeh mahasiswane kon nggawa sampel uyueh dewek-dewek. “Sing jenenge penyakit kencing manis kuwe bisa dideteksi cukup ngraksakna rasa uyueh pasien, angger rasane legi berartai kuwe wong kena penyakit kencing manis,” dokter Daplun njelasna maring mahasiswane. “Dadi […]

Continue reading …

Ora Gelem Diundang Mbah

Comments Off

Sore-sore udan gerimis, Pak Daplun dadi kencoten, deweke pengin gawe mi godok. Pak Daplun metu sekang ngumah mangkat meng minimarket. Pas agi clingak-clinguk nggoleti mi sing dikarepna ujug-ujug ana pelayan marani. “Nggolet apa mbah?” pelayan sing jenenge Dakem takon. Pak Daplun kaget diundang mbah nang penjaga toko. Apamaning sing ngundang mbah dideleng raine pantese dadi […]

Continue reading …