Home » Archives by category » Mblaketaket (Page 4)

Bapakke Inyong Hebat Pisan

Comments Off

Awan-awan bali sekolah bocah-bocah SD agi padha pamer kehebatanne bapake dewek-dewek. Kambi ngrikiti cilok kuwe bocah telu Daplun, Kemplu kambi Bugel gole cerita katon mblaketaket banget. “Wis entong apa cilokmu, lah gole mangan banter temen,” Kemplu ngomong meng Daplun. “Lah inyong kan cuman tuku limangatus, ya sepetil, arep diwai ya ngeneh,” Daplun semaur. “Mulane angger […]

Continue reading …

Sing Digedekna Malah Kewane

Comments Off

Nyanyine Suarane Lirih Sawijining dina nang kelas siji SD agi ana pelajaran menyanyi. Tuk siji bocaeh kon nyanyi nang ngarep kelas. Giliran Daplun maju nyanyi nang ngarep kelas. “Siki giliranne Daplun maju,” Pak Guru Kemplu nunjuk Daplun. Daplun sing ditunjuk katon PeDe banget maju meng ngarep kelas. “Arep nyanyi apa ko Daplun?” Pak Guru Kemplu […]

Continue reading …

Wedi Dioperasi

Comments Off

Daplun wis pirang dina kiye lara weteng. Saking larane akhire deweke priksan maring dokter. Nang doktere Daplun kon opname mergana agepan dioperasi jerene sih usus buntu. Mbarang wis disiapna sekabehe Daplun digawa maring ruang bedah. “Moga -moga lancar ora nana alangan,” Daplun ndonga nang mbatin. Tapi pas agi tilang-tileng nang ruang operasi nunggu doktere Daplun […]

Continue reading …

Mangan Nang Warung

Comments Off

Wis lawas Daplun sing mripate ora weruh alias tuna netra dadi tukang pijet. Bar keliling mijet deweke kencot banjur mampir nang warunge Kemplu. “Arep mangan apa kang?” Kemplu takon. “Inyong kan picek, ya .. ora teyeng maca, tulung jukutna sendok bekase wong sing mau nembe mangan nang kene, arep tek ambung sendok-ke. Sekang aroma sendok, […]

Continue reading …

Domaih Direkturre

Comments Off

Daplun bocah sing mbeler tur kemlitak banget tembe seminggu kiye olih gawean. Awan kuwe Daplun ceritane pengin ngopi dadi deweke nelpon maring bagian pantry. Cuman jenenge Daplun senajan bocah anyar tapi gemaguse poll. Deweke gole pesen karo ngorong-ngorong kaya ngongkon maring adine baen. “Hei.., tulung inyong dijiotna kopi, cepet ya aja kesuwen!!!” Daplun gole nelpon […]

Continue reading …