Home » Archives by category » Mblaketaket

Wis Diceritani Biyunge

Mbah Daplun wis suwe banget dadi duda ditinggal mati bojone. Mbarang umure pitung puluh tahun deweke ngerasa kasmaran maning karo Dakem bocah enom sing ayune pol. Senajan wis tua, tapi Mbah Daplun kiye selain sugih banget uga apikan, dadine Dakem gelem dipet bojo nang Mbah Daplun. Wengi kuwe dadi malam pertama pasangan sing tembe nikah […]

Nyelupna Driji Maring Banyu Uyuh

Comments Off

Praktik Mahasiswa Kedokteran Dina kuwe dokter Daplun agi mulang calon-calon dokter. Sing dibahas dina kuwe babagan penyakit kencing maning. Kabeh mahasiswane kon nggawa sampel uyueh dewek-dewek. “Sing jenenge penyakit kencing manis kuwe bisa dideteksi cukup ngraksakna rasa uyueh pasien, angger rasane legi berartai kuwe wong kena penyakit kencing manis,” dokter Daplun njelasna maring mahasiswane. “Dadi […]

Continue reading …

Ora Gelem Diundang Mbah

Comments Off

Sore-sore udan gerimis, Pak Daplun dadi kencoten, deweke pengin gawe mi godok. Pak Daplun metu sekang ngumah mangkat meng minimarket. Pas agi clingak-clinguk nggoleti mi sing dikarepna ujug-ujug ana pelayan marani. “Nggolet apa mbah?” pelayan sing jenenge Dakem takon. Pak Daplun kaget diundang mbah nang penjaga toko. Apamaning sing ngundang mbah dideleng raine pantese dadi […]

Continue reading …

Daplun Dadi Dokter

Comments Off

Dokter Daplun sing nembe dadi dokter olih tugas sekang kepalane, dadi dokter bantuan neng puskesmas ndesa sing pancen bener-bener nderik. Pasien pertamane sing jenenge Dakem teka karo nggendong bayi cilik gering, kayane bocaeh kencoten tur kurang gizi. “Ana apa ya?” dokter Daplun takon. “Anu mbuh kenangapa kiye bocah nglentruk baen,” Dakem semaur. Dokter Daplun banjur […]

Continue reading …

Tagihan Telpon Mundak

Comments Off

Daplun siki ngode dadi pembantu nang kota. Deweke ngode nang nggone Pak Kemplu. Kira-kira ana rong wulan Daplun ngode tagihan telpon nang umaeh Pak Kemplu dadi mundak akeh banget. Ngerti tagihan telponne mundak akeh banget kabeh wong nang umah kuwe diundang kabeh nang Pak Kemplu. Mbarang wis pada ngumpul Pak kemplu ngomong. “Kiye kepriwe jajal, […]

Continue reading …